Svanemærkning

Et miljømærke med sikkerhed for produktets bæredygtighed

Hvad kan vi gøre for at passe på vores miljø?

En af tingene vi kan gøre, er at vælge svanemærkede produkter og serviceydelser. En af verdens skrappeste miljøcertificeringer er nemlig Svanemærket.

Svanemærket ser på produktets livscyklus

Svanemærket har til formål at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug af produkter. Derfor ses der på hele produktets livscyklus fra det produceres til det forbruges, kun på den måde kan man identificere miljøproblemerne der er i den forbindelse, hvor problemerne er størst og hvad der kan gøres for at mindske det. Dette er for at beskytte både mennesker, miljøet og jordens ressourcer.

For at et produkt kan svanemærkes, skal det leve op til en række strenge krav i de forskellige faser på dets rejse. Kravene vil være strengest der hvor produktet belaster miljøet mest og afhænger af hvilket produktet der er tale om. Der stilles eksempelvis krav til at råvarerne dyrkes på en bestemt måde.

Svanemærket kaffekopper af bambuspapir

Vi har udviklet en serie af kaffekopper produceret i bambuspapir som er FSC certificeret, dette er et krav fra Svanemærkningen, dette sikrer at der ikke drives rovdrift på bambusplanterne, men høstes på kontrolleret vis og kan spores tilbage til den enkelte bambusplantage. Den indvendige coating af kopperne er lavet af naturmaterialet PLA, som kommer fra majsstivelse. Farverne i trykket på kopperne er vandbaserede og indeholder ikke fluorescerende stoffer. Disse elementer gør at kaffekopperne er 100% bionedbrydelige og skåner jordens ressourcer helt fra produktion til forbrug.

Alle Svanemærket produkter på shoppen er mærket med  - Så det er nemt for dig at vælge. 

Kaffekopper i bambuspapir